21 Şubat 2016 Pazar

rulers of nations rehber

Merhaba arkadaşlar.

Bu rehberde sizlere rulers of nations oyununda Türkiye'yi yönetme konusunda yardımcı olacağım.

Lafı fazla uzatmadan rehberimize başlayalım.

Öncelikle ilişkilerimizi inceleyelim.

KOMŞU ÜLKELER

1-İRAN :

Oyuna ilk başlandığında İran ile ilişkilerimiz oldukça kötü size tavsiyem bu ülkeyle fazla uğraşmamanız rehberin ilerleyen bölümlerinde nasıl bir yol izleneceğini anlatacağım.

2-AZERBEYCAN

Gariptir ama bu oyunda kardeş ülkemizle aramız limoni

3-ERMENİSTAN

Oyunun başında bu ülkeyi beyaz renkte göreceksiniz yani aramız ne yenir ne yenmez :D

4-GÜRCİSTAN

Doğu sınırımızda bizimle tek iyi geçinen ülke gibi görünsede fazla güvenmemek lazım.

5- YUNANİSTAN , BULGARİSTAN VE ROMANYA

Bu ülkelerle aramız iyi.

YÖNETİM BİZDE

Evet arkadaşlar oyuna başladık ve artık yönetim sizde. Politikanızı siz belirleyeceksiniz. İster ılımlı ve denge politikası izleyerek kendi yağınızda kavrulun. İster sağlam ekonomik atılımlarla ekonomik gücünüzü arttırın isterseniz de askeri bir politika sürerek topraklarınızı genişletin.

İLK İCRAATLAR

Oyunun başında herhangi bir ticaret anlaşmamız olmadığı için ekonomimiz kötü ilk yapılması gereken ekonomiyi canlandırmak olmalı. Bunun için tavsiyem Amerikaya , Almanyaya , Brezilyaya ve Japonyaya ihracat yapmak.

Gelir kalemimizin önemli bölümünü yiyecek, araç parçaları , yapı malzemeleri , kömür gibi maddelerin ihracatından sağlayacağız.

ÜLKE İÇİ HARCAMALAR VE TERÖR OLAYLARI

Öncelikle benim tavsiyem dış ülkelerdeki gizli ajanları ülkeye çağırmanız çünkü ajan eğitimimiz yeterli seviyede olmadığından açığa çıkıyorlar ve bu bizi dünyada saldırgan bir ülke konumuna getiriyor. İkinci olarak ajan özellikleri bölümünde ajan eğitimi ve terörle mücadele bölümünü full yapın diğer bölümleri 1 yıldıza kadar düşürün ve ülke dışındaki ajan sayısını 80 e kadar çekin. daha sonra ülkede baş gösteren 2 örgüte karşı operasyonlar başlatın 2 yıl içinde terör tamamen bitmiş olacak.

VERGİLER

Vergi sisteminde en köklü değişimimiz silah vergisi olacak %20 seviyesinden % 60 kadar çıkartın diğer vergileri gidişata göre yavaş yavaş arttırabilirsiniz.

İSTEĞE BAĞLI OLARAK REHBERİN DEVAMI GELECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder